Onderhoud in een bewoonde situatie brengt altijd hinder met zich mee. Maar persoonlijke aandacht voor bewoners verlicht de lasten aanzienlijk, zo weten we uit ervaring. Daarom zorgen we voor uitstekende bewonerscommunicatie, waarbij kleine aanpassingen een groot verschil maken. Uitvoerder Mark Thoonen geeft tekst en uitleg over de vernieuwingen bij zijn serviceteam.
Hé Mark, vertel eens! Wat is jouw rol bij Hendriks?
“Ik werk als uitvoerder voor onze servicelocatie in Uden. Samen met collega’s leid ik het dynamisch onderhoud voor Area in goede banen. Daaronder vallen onder meer reparatieverzoeken, sanitair- en keukenaanpassingen en mutatieonderhoud. Area verhuurt zo’n 8.700 woningen in de regio Uden-Veghel.”
Betekent dit dat je veel contact hebt met bewoners?
“Dat kun je wel zeggen, ja! Ik zit regelmatig aan de keukentafel bij huurders. Om te kijken hoe een woning eraan toe is en aan bewoners uit te leggen welke keuzes ze hebben qua materialen. Daarnaast licht ik de planning toe en vertel ik wat ze precies kunnen verwachten tijdens reparaties of onderhoud. Ook heb ik vaak nog contact met mensen tijdens de werkzaamheden, omdat ik voor hen het eerste aanspreekpunt ben.”
Wat zijn de ontwikkelingen in bewonerscommunicatie?
“Er komen steeds meer handige hulpmiddelen. Zo krijgen bewoners een overzichtelijke fysieke dagplanning die precies aangeeft wanneer welke werkzaamheden plaatsvinden, hoeveel overlast die geven en hoe ze zich kunnen voorbereiden. Hierop staan ook alle contactpersonen. Daarnaast krijgen ze voorafgaand aan de afspraak al een brochure met informatie over de keuzemogelijkheden in de keuken en badkamer. Zo kunnen ze zich alvast inlezen. Deze informatie vertelde ik voorheen pas tijdens mijn bezoek. Na de werkzaamheden krijgen ze nog een kaartje met onderhoudstips voor de ruimtes waar aanpassingen zijn gedaan.”
Hoe zijn de reacties van bewoners?
“Vooral de dagplanning vinden ze geweldig. Duidelijkheid is erg belangrijk bij reparaties en onderhoud. Daarom valt de opgefriste planning in de smaak. Of gesprekken sneller gaan nu bewoners vooraf al de brochure met informatie over de keuzemogelijkheden krijgen? Dat merk ik nog niet direct, omdat mensen tijdens een gesprek toch graag nog overleggen over opties. Wat ik wel merk: ik word na afloop van afspraken minder vaak gebeld. Daaruit concludeer ik dat de informatie duidelijk is!”
Gaan de andere serviceteams de vernieuwde versie van de hulpmiddelen ook gebruiken?
"Jazeker, daar zijn we al mee bezig. In ons serviceteam zien we ons werk als een topwedstrijd, waarbij kwaliteit en klanttevredenheid bovenaan staan. Het moet gewoon goed zijn. In de andere serviceteams geldt dezelfde instelling. Met de hulpmiddelen hebben bewoners nog meer houvast. En dat komt de tevredenheid alleen maar ten goede.”
Neem dan gerust contact met me op. Ik vertel je er graag over!